Zo vind je de beste sim only abonnementen

Je bent op zoek naar de beste sim only aanbiedingen. En je vraagt jezelf misschien af wat sim only precies is. Bij sim only sluit je een nieuw abonnement af, zonder dat je een nieuwe telefoon neemt. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart, die je in je oude telefoon stopt. Het behouden van je oude telefoon heeft als grote voordeel dat je voordelig kunt internetten, bellen en sms’en. Dit komt omdat je de telefoon niet meer hoeft af te betalen. De voordelen van een sim only abonnement zijn dus de lage telefoonkosten, de keuze om te kunnen wisselen van telefoon mocht je dit alsnog willen en het feit dat je geen lening hebt die geregistreerd staat bij het BKR.

Het verschil tussen sim only en prepaid

Bij sim only aanbiedingen bel je net als bij prepaid goedkoop per maand. Het verschil tussen prepaid en sim only is dat je met sim only maandelijks achteraf een laag bedrag betaalt en dat je bij prepaid van tevoren een tegoed koopt waarmee je vervolgens kunt gaan internetten, bellen of sms’en. Ook kun je bij prepaid tussentijds opwaarderen, iets waar je je bij sim only geen zorgen om hoeft te maken.

Het afsluiten van een sim only abonnement

Een sim only abonnement kun je eigenlijk overal wel afsluiten. Alle providers bieden sim only abonnementen aan. Providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile zijn de bekendste aanbieders van dit soort abonnementen. Ook andere, nieuwere providers zoals Hollandsnieuwe hebben sim only abonnementen in hun aanbod. Omdat sim only abonnementen zo interessant zijn, maken veel mensen er ook gebruik van. Als gebruiker krijg je hiernaast vaak zelf de mogelijkheid om te bepalen hoeveel data je wilt gebruiken in de maand. Omdat niet iedereen erop zit te wachten om iedere twee jaar of zelfs ieder jaar weer op zoek te gaan naar een nieuwe mobiele telefoon, biedt een sim only abonnement voor veel mensen een goede oplossing. Abonnementen van nieuwe toestellen zijn, zeker in Nederland, relatief duur waardoor nog meer mensen kiezen voor sim-only.

Veel aanbod

Vanwege het ruimte aanbod aan sim only aanbiedingen, kan het soms lastig zijn om te bepalen welke aanbieder en welk abonnement het beste bij jou past. Waarom zou je een sim only van Tele2 kiezen boveen een abonnement van Simyo? We geven je daarom graag een aantal tips, zodat je betere keuzes kunt maken wanneer je op zoek gaat naar een geschikt sim only abonnement voor jouw toestel. Bij het kiezen van een provider kun je het beste kijken naar goedkopere sim only aanbiedingen. Dit zijn vaak de kleinere aanbieders zoals Ben, Simpel en Youfone. Zij kunnen hun diensten goedkoper aanbieden, omdat ze minder aan marketing doen en om deze reden het geld niet terug hoeven te verdienen.

Zit je te twijfelen tussen een jaarabonnement of een tweejarig abonnement? Kies dan voor een goedkoop tweejarig abonnement. Abonnementen die gedurende twee jaar lopen, zijn doorgaans een stukje goedkoper. Houd ook altijd de voorwaarden van een abonnement in de gaten. Zo zijn er providers die de kosten van de belminuten hoger maken wanneer je over je bundel heengaat, terwijl andere providers de snelheid van je data terugschroeven wanneer je de bundel overschrijdt. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn om te kiezen voor onbeperkt bellen of onbeperkt internet. Controleer ook of je telefoon simlockvrij is, zodat je ook daadwerkelijk een nieuwe simkaart in de telefoon kunt plaatsen. De meeste iPhones die na het begin van 2013 zijn verschenen, zijn simlockvrij. Controleer wel of dit ook daadwerkelijk het geval is. De meeste providers geven je wel de optie om deze simlock te verwijderen.

De meeste providers geven je de kans om de simlock te verwijderen. Controleer ook voor het afsluiten van je abonnement of je bestaande telefoon de nieuwe simkaart wel ondersteunt. Voor sommige modellen telefoons heb je een kleinere simkaart nodig of moet je de simkaart verknippen. Stap je over naar een andere provider, vergeet dan niet om het behoud van je nummer aan te vragen. Dit scheelt moeite en voorkomt dat je al je contacten moet gaan vertellen dat je een nieuw nummer hebt. De laatste tip is om niet te veel in te gaan op kortingen. Kijk wat de kosten zijn over de gehele looptijd van het abonnement, zodat je je niet laat misleiden door kortingen van het abonnement.

Andere tips bij het afsluiten van een telefoonabonnement

Hier volgen nog een aantal tips voor het kiezen van je sim only aanbieding, ongeacht het soort abonnement. Voordat je een abonnement afsluit, moet je altijd kijken naar je huidige situatie. Zo kan het zijn dat je niet helemaal op de hoogte bent van je huidige uitgaven. Misschien kom je tot de conclusie dat je per maand best veel geld uitgeeft en dat je beter een goedkoper abonnement kan gaan afsluiten om aan het einde van de maand het gewenste spaarbedrag over te kunnen houden. Ook kan het zijn dat je niet helemaal weet hoeveel data je in een maand verbruikt. Je kunt dan het beste zorgen dat je een bundel neemt met iets meer data. Het kost namelijk vaak meer geld wanneer je structureel over je bundel heengaat. Wanneer je twijfelt is het verstandig om vooraf eens te kijken hoeveel data je nu verbruikt, zodat je een beter abonnement met internet kunt afsluiten die helemaal bij je wensen past. Het is al eerder genoemd, maar houd altijd de kleine lettertjes in de gaten wanneer je een contract afsluit. Dit geldt niet alleen sim only abonnementen, maar ook voor andere soorten abonnementen.

Wanneer je een abonnement afsluit, zal je de onderliggende voorwaarden moeten accepteren. Het is goed om te weten wat een provider met de prijzen gaat doen wanneer je over je bundel heengaat. Vind je het erg lastig om in te schatten hoeveel data je eigenlijk gebruikt in de maand, dan kun je ook kiezen voor een abonnement waarbij je kosteloos je bundel of omlaag kunt bijstellen. Niet alle providers bieden deze mogelijkheid, maar een aantal doen dit wel. Het grote voordeel van een aanpasbare bundel zoals deze, is dat je nooit te veel betaalt voor je bundel.  De laatste tip om kosten te besparen, is om te kijken of er aanbieders zijn die de aansluitkosten voor hun rekening nemen. Ook al zou dit niet de hoofdreden moeten zijn voor het kiezen van een abonnement, het kan zeker schelen in de kosten.