Heb ik internet bij mijn sim only abonnement?

Bekijk de beste sim only aanbiedingen met de sim only vergelijker


Bij het vergelijken van uw sim only abonnement op onze website kunt u uw sim only bundel volledig naar eigen wens samenstellen. Tegenwoordig maken steeds meer consumenten gebruik van internet op de mobiele telefoon, wellicht wilt u ook graag mobiel internet in uw sim only abonnement hebben. U kunt ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten met alleen een aantal belminuten en/of SMS’jes, maar u kunt het ook uitbreiden met een aantal MB’s per maand. Als u bij het afsluiten van uw abonnement niet aangeeft dat u ook graag internet op uw mobiele telefoon wilt hebben, dan zit dit standaard niet bij de bundel inbegrepen. Uiteraard kunt u altijd gebruikmaken van internet op uw mobiele telefoon, maar dan zijn de normale tarieven hiervoor van kracht.

Mobiel internet wordt steeds goedkoper, u kunt dus al voor een klein bedrag per maand uw bundel uitbreiden met mobiel internet. Het mobiele netwerk is te onderscheiden tussen 3G en 4G voor de nieuwere smartphones, het is afhankelijk van uw telefoon en de inhoud van uw bundel of u gebruik kunt maken van deze netwerken.

Heb ik toegang tot 4G met mijn sim only abonnement?
Steeds meer providers bieden 4G dekking aan voor klanten met een sim only abonnement, het is echter wel belangrijk om te weten of uw telefoon wel de mogelijkheid heeft om connectie te maken met dit razendsnelle internetnetwerk. Als u een (bekende) smartphone hebt gekocht na augustus 2020, dan is de kans vrij groot dat u gebruik kunt maken van het 5G netwerk. Vrijwel alle smartphones kunnen tegenwoordig sowieso connectie maken met het (iets slomere) 3G netwerk, u zit dus nooit zonder snel mobiel internet. Vraag bij de aanschaf van uw smartphone altijd even na welke mogelijkheden u hebt met mobiel internet.

Is sim only internet duur?


Providers zijn volgens de Nederlandse wet gebonden aan een aantal regels voor het vaststellen van tarieven voor mobiel internet, in de loop der jaren is het dus een stuk goedkoper geworden om gebruik te maken van het internet vanaf uw mobiele telefoon. Bij het afsluiten van een sim only abonnement hebt u de mogelijkheid om een aantal MB’s per maand in uw bundel te plaatsen, u hoeft dan geen extra kosten te betalen voor het gebruik van dit internet. Verbruikt u meer dan de hoeveelheid MB’s uit uw bundel? Dan dient u het normale tarief per MB te betalen (de kosten hiervan zijn afhankelijk van de provider).