De voordelen van onbeperkt internet

De voordelen van onbeperkt internet bij sim only onbeperkt bellen zijn dat je nooit met onverwachte kosten komt te zitten en dat je altijd verbonden bent, ook wanneer je bundel op raakt. Hiernaast heb je vaak te maken met grotere bundels wanneer je voor onbeperkt internet kiest en kun je de bundels altijd weer bijstellen als deze toch niet aan de verwachtingen voldoet. Ook kun je de internetbundel sinds een aantal in het buitenland gebruiken. Hier kom je niet voor extra kosten te staan. Onbeperkt bellen in het buitenland kan bij sim only abonnementen trouwens erg veel kosten.

Zo gebruik je je sim onbeperkt internet in het buitenland

Wil je ook in het buitenland gebruikmaken van je mobiele abonnement en sim only onbeperkt interneten maar ben je bang dat je te maken krijgt met torenhoge kosten van de telefoonrekening wanneer je weer thuiskomt? Dan kun je maar beter eens kijken naar de volgende tips voor het gebruiken van internet in het buitenland. Wanneer je belt of internet in het buitenland, maak je gebruik van het mobiele netwerk van een buitenlandse aanbieder. Wanneer je met een buitenlandse aanbieder te maken hebt, zullen er andere regels gelden dan in Nederland. Binnen de landen van de Europese Unie kun je gewoon net als in Nederland zonder zorgen internetten. Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van internet in andere landen van de Europese Unie. Controleer goed de voorwaarden van sim only aanbiedingen, onbeperkt internet en mobiel internet.

Maar ga je bijvoorbeeld op vakantie naar Noorwegen, Zwitserland of Turkije, dan moet je opletten met sim only onbeperkt internet. Deze landen horen niet bij de EU en je zult dus moeten opletten wanneer je internet gebruikt binnen deze landen. In sommige landen buitend de EU worden bepaalde regels die ook binnen de EU gelden alsnog gevolg, ook al zijn deze regels in dit land niet verplicht. Je doet er goed aan om dit altijd eerst te controleren bij je provider, omdat je er niet standaard van uit kunt gaan dat de regels in een bepaald land gelden. Ga je een cruiseschip op en vaar je op internationale wateren? Dan gelden de regels binnen Europa ook niet voor sim only onbeperkt bellen. Dit is ook het geval wanneer je op wateren vaart tussen twee EU-landen. Providers moeten tegenwoordig beter informeren over de kosten in verschillende situaties. Het verstandigste op een schip is altijd om GB’s van dataroaming uit te zetten.

Let op het gebruiken van internet buiten de Europese Unie

Binnen de EU is het als het gaat om hoge kosten bij internetten en sim only onbeperkt bellen en sim only onbeperkt internet dus wel goed geregeld en op internationale wateren moet je uitkijken. Buiten de EU moet je echter nog wel goed oppassen. Ga je naar de Verenigde Staten of Azië, dan moet je zeker oppassen. Providers bepalen hier hun eigen kosten en Nederlanders die hier niet opletten komen vaak met grote rekeningen terug wanneer ze in deze landen gebruik hebben gemaakt van internet.

Tips om internetgebruik laag te houden

Ben je in het buitenland, maak dan zoveel mogelijk gebruik van wifi. Zorg er dan wel voor dat het netwerk een veilig netwerk is. Maak ook zo min mogelijk gebruik van dataroaming. Gebruik dit alleen als je ook echt wilt internetten en zet de roaming na het internetten direct weer uit. Weet je niet hoe je dit moet doen, kijk dan op internet of lees de handleiding van je telefoon. Bij sommige providers heb je bij sim only onbeperkt internet niet de kans om zelf roaming aan te zetten en moet je dit via de website van de provider inschakelen. Een andere tips is om een datateller te installeren voor op je telefoon. Bij veel providers krijg je eerst wel een melding bij het verbruik van data, maar houdt dit later op. Na een paar tientjes krijg je dus geen bericht meer van je bereik en kun je gemakkelijk het overzicht verliezen. Om dit te voorkomen kun je het beste zorgen dat je een teller op je telefoon installeert, zodat je continu op de hoogte bent van het datagebruik. Zo houd je zicht op je kosten en kom je niet met onverwachte rekeningen thuis.

Wees je er ook van bewust dat de kosten die je bij sim only onbeperkt internet maakt in landen buiten de EU boven op je bestaande kosten komen. De kosten van dataroaming en sim only onbeperkt bellen komen dus bij je standaardkosten. Let ook op met het versturen en kijken van filmpjes, omdat dit heel veel data kost. Dit geldt ook voor het downloaden en luisteren van muziek via streamingsdiensten. Wanneer je wilt voorkomen dat je snel door je data heengaat, kun je maar beter wegblijven van het kijken van video’s en het downloaden van muziek.

Zo houd je je belkosten onder controle

Naast de kosten van sim only onbeperkt internet kun je ook je belkosten kun je onder controle houden door in de gaten te houden in welke zone van de wereld je zit. De wereld wordt door aanbieders in zones verdeeld en door goed te kijken in welke zone van de wereld je zit, kun je bepalen welke tarieven er op die plek gelden. Dit is vooral interessant wanneer je naar landen buiten de EU gaat, omdat de kosten hier anders zijn dan binnen Europa. Kijk bij het afsluiten van sim only abonnementen goed naar de voorwaarden voor het buitenland, omdat je dit bij sommige bundels niet kunt uitzetten. Je blijft in het buitenland dan betalen totdat je bundel op is.

Tips voor het besparen op je bundel

Met onbeperkt internet en sim only onbeperkt bellen kun je bij de meeste abonnementsvormen binnen Nederland onbeperkt bellen en internetten, ook in andere landen van Europa. Voordat je naar het buitenland gaat met je onbeperkte bundel, moet je wel even controleren of je in andere landen van Europa ook daadwerkelijk onbeperkt kunt bellen. Het kan anders maar zo voorkomen dat je met hele hoge rekeningen komt te zitten. Dit is dan toch een vervelend einde van je vakantie. Ook kan het zijn dat je buiten Europa op vakantie gaat. Is dit het geval, dan zul je ook geen gebruik kunnen maken van de standaardtarieven die binnen Nederland gelden voor je bundel.

Om onverwachte kosten te voorkomen, geven we een aantal tips voor het besparen op je internetbundel. Op deze manier sluit je die leuke vakantie niet onverwachts af met torenhoge rekeningen. De eerste tips is om zowel televisie, internet als bellen bij een enkele provider te nemen. Het afsluiten van zowel televisie, bellen als internet bij dezelfde provider is in veel gevallen een stuk goedkoper dan het afsluiten van de verschillende abonnementen bij verschillende providers. Bij het afsluiten van je abonnement bij een enkele provider kom je ook minder in aanraking met bijvoorbeeld afsluitkosten en administratiekosten.

Vraag jezelf bij het afsluiten van een internetabonnement ook af hoeveel snelheid je eigenlijk nodig hebt. Hoe sneller je internet is, hoe meer je zult betalen voor de MB’s die je gebruikt. Het is natuurlijk jammer wanneer je maandelijks betaalt voor het snelste internet, terwijl je eigenlijk alleen maar af en toe een mail verstuurt. Je kunt in deze situatie beter kiezen voor een abonnement met minder snel internet, waar je dan ook minder voor betaalt.