Tips bij het vergelijken van sim only acties

Ben je op zoek naar nieuwe sim only acties abonnement en wil je de beste sim only voor jou uitkiezen. In de markt van aanbiedingen zijn er verschillende providers die allemaal verschillende soorten abonnementen met verschillende voorwaarden aanbieden. Verdiep jezelf goed in deze voorwaarden, zodat je een abonnement kiest dat ook echt bij jou past. Let hier niet alleen op de kosten, maar ook de manier waarop je de bundel gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld veel naar het buitenland, dan kun je maar beter zorgen dat goed op de hoogte bent van de regels die in het land van bestemming gelden. Zo ben je ook daadwerkelijk goedkoop uit.

Wat is sim only precies?

Bij sim only acties koop je in feite een abonnement zonder een toestel. Dit is prettig wanneer je nog wel tevreden bent met je telefoon, maar wanneer je wel toe bent aan een nieuw abonnement. Het is dan zonde om een nieuwe telefoon te kopen waar de je komende jaren weer voor moet betalen. Voor mensen die in deze situatie zitten is een sim only abonnement de beste oplossing. Je krijgt van de provider een nieuwe simkaart en je abonnement kun je vervolgens gaan gebruiken.

Waar kun je een sim only abonnement afsluiten?

Een sim only actie abonnement kun je bij de meeste providers gewoon afsluiten. Onder deze providers vallen bekende namen zoals KPN, T-Mobile en Telfort. Ook kleinere, minder bekende providers bieden vaak sim only aan. Tegenwoordig moeten aanbieders van telefoonabonnementen heel duidelijk zijn als het gaat om het communiceren van de voorwaarden. Dit was vroeger minder het geval. In dit geval is een sim only abonnement niet meer of minder dan een ander soort abonnement.

Het vergelijken van verschillende sim only abonnementen

Op de websites van de Consumentenbond kun je via handige tools gemakkelijk verschillende sim only acties abonnementen vergelijken. Je kunt het aantal minuten, het aantal sms’jes en het aantal MB’s voor internet naast elkaar zetten om vervolgens het beste abonnement voor jou te kiezen, in combinatie met de beste prijs. De tool geeft je niet alleen inzicht in de bundel, maar gaat ook in op voorwaarden en de werkelijke prijs die je betaalt. Zo kun je net iets beter onderzoek doen voordat je kiest voor een abonnement en in zee gaat met een provider.

De beste sim only deal vinden

Je telefoon doet het nog prima en je bent toe aan een nieuw abonnement. Om deze reden heb je gekozen voor een sim only acties abonnement. Maar waar moet je nu op letten bij het afsluiten van zo’n abonnement. De eerste tips die we je kunnen geven, is om te kijken of je de bundel kosteloos naar boven of juist naar beneden kunt bijstellen. Sommige providers rekenen kosten voor het bijstellen van je bundel, terwijl andere providers je de kans geven om de bundel gratis bij te stellen. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel data of belminuten je in de maand gaat gebruiken en wil je de mogelijkheid hebben om dit halverwege bij te kunnen stellen? Dan kun je het beste kiezen voor een abonnement waarbij je de bundel halverwege bij kunt stellen. Dit scheelt een hoop kosten en voorkomt ook dat je maandelijks te veel betaalt of dat je maandelijks te weinig data tot je beschikking hebt.

Maak gebruik van een app om abonnementen te vergelijken

Verschillend providers bieden ook tools aan om bij hen het beste abonnement voor jou te bepalen. Je moet dan wel eerst besluiten welke provider je wilt. Als je dit hebt gedaan, kun je op de website van deze provider gemakkelijk vergelijken. Je geeft bijvoorbeeld aan hoeveel data je in de maand denkt te gaan gebruiken, hoeveel je belt en hoeveel je misschien sms’t. De app kan dan de beste bundel voor jou bepalen, op basis van je abonnementsverbruik. Zie het als een persoonlijk advies.

Zorg dat je beschikt over voldoende belminuten

Bij het kiezen van een bundel sim only acties wil je in ieder geval zorgen dat je beschikt over voldoende belminuten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je altijd goed bereikbaar bent. Heb je een toestel nodig voor zakelijk gebruik, dan wil je zeker goed bereikbaar zijn en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zakelijk sim only abonnement. Verschillende aanbieders, zoals KPN, T-Mobile of Hollandsnieuwe bieden ook zakelijke abonnementen aan. Hiermee ben je altijd bereikbaar. Een zakelijk abonnement is ook handig wanneer je voor je werk vaak op reis bent en bijvoorbeeld veel gebruikmaakt van een persoonlijke hotspot om op deze manier te internetten. Heb je dus een nieuw abonnement nodig maar ben je nog niet toe aan een nieuwe toestel, dan is een sim only abonnement goed voor jou.