De beste sim only aanbiedingen vergelijken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een los sim only abonnement met de beste sim only aanbiedingen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het telefoonabonnement ook wordt meegenomen in de BKR-registratie. Een sim only abonnement levert niet alleen geen BKR-registratie op, maar is hiernaast ook nog eens een stuk goedkoper dan een ander soort abonnement. De vraag die veel Nederlanders hebben, is waar ze nu eigenlijk op moeten letten bij het afsluiten van een sim only abonnement. De vele aanbieders maken het soms lastig om een overwogen keuze te maken.

Bekijk eerst hoeveel je momenteel verbruikt

In eerste instantie is het belangrijk dat je goed inzichtelijk hebt hoeveel data je op dit moment verbruikt om gebruik te kunnen maken van de beste sim only aanbiedingen. Wanneer je inzicht hebt in je huidige datagebruik, kun je ook gemakkelijker bepalen waar je nieuwe abonnement aan moet voldoen. Merk je bijvoorbeeld dat je iedere maand moet bijbetalen als het gaat om meer data of meer belminuten, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een abonnement dat over meer data beschikt dan je huidige abonnement. Zo weet je zeker dat je niet iedere maand hoeft bij te gaan betalen. Door te kijken naar je huidige gebruik kun je gaan kijken hoeveel data je momenteel verbruikt en wat je volgende abonnement moet hebben. Het kan namelijk ook zo zijn dat je momenteel meer betaalt voor de beste sim only aanbiedingen dan je eigenlijk zou moeten. Mogelijk heb je meer data dan je in feite nodig hebt. Als dit het geval is, dan ben je beter af met een goedkoper abonnement. Bij twijfel over een iets grotere of juist een iets kleinere bundel, kun je beter kiezen voor een bundel die net iets groter is. Omdat je bij bepaalde aanbieders moet bijbetalen op het moment dat je over je bundel heengaat, kan het zijn dat je duurder uit bent wanneer je voor een bundel gaat die eigenlijk net te klein is. Kies bij twijfel dus voor een bundel die groter is.

Lees de voorwaarden goed door

Bij de beste sim only aanbiedingen en bijbehorende abonnementen heb je altijd te maken met voorwaarden. Bij de ene provider betaal je flink extra wanneer je boven je bundel uitkomt, terwijl je bij andere providers geen extra kosten hebt. Het is natuurlijk wel fijn om dit vooraf te weten, omdat je dan in ieder geval weet wat je moet doen wanneer je te maken krijgt met het buiten je bundel gaan. Mensen komen vaak voor onvoorziene kosten te staan, omdat ze niet wisten dat ze flink extra moesten betalen wanneer ze meer data verbruikten dan ze hadden.

Kies voor een abonnement met een langere looptijd

Wanneer je twijfelt tussen een abonnement met een langere looptijd, of een abonnement met een kortere looptijd, kun je in veel gevallen beter kiezen voor een abonnement met een langere looptijd. Omdat providers liever hebben dat je je voor een langere periode met verbindt, kun je vaak een goedkoper abonnement vinden wanneer je deze voor een langere periode afsluit.

Controleer of je een simlock vrije telefoon hebt

Wees er zeker van dat je telefoon vrij is van simlock. Sommige oudere iPhones hebben een simlock, waardoor je niet iedere simkaart in de telefoon kunst toevoegen. Hierdoor moet je de telefoon eerst vrijmaken van simlock, voordat je een andere simkaart in de telefoon kunt stoppen. Het is natuurlijk verveld dat je, wanneer je een nieuwe simkaart ontvangt, eerst moet zorgen dat de simkaart door de telefoon wordt geaccepteerd voordat je kunt beginnen met het gebruiken van de telefoon en de beste sim only aanbiedingen.

Neem de tijd om te vergelijken

Wanneer je een nieuw telefoonabonnement wilt afsluiten is het vooral belangrijk dat je uitgebreid de tijd neemt om verschillende abonnementen te vergelijken. Doe rustig aan en kijk op de websites van verschillende aanbieders voordat je uiteindelijk een abonnement kiest. Kijk ook goed naar je huidige situatie en maak een inschatting of je meer of minder data nodig zult hebben dan nu het geval is. Zoals eerder aangegeven is het vaak beter om een abonnement te kiezen met een beetje meer data, zodat je niet hoeft bij te kopen wanneer je met te weinig data zit gedurende de maand. Soms is het ook handig om bewust te proberen om je dataverbruik te verminderen. Dit kun je doen door de je dataverbruik na te gaan en bewust om te gaan met je belminuten en MB’s voor internet. Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi en zet je mobiele internet uit wanneer je er geen gebruik van maakt. Ga je naar het buitenland en is de bestemming buiten Europa, dan kun je maar beter helemaal zorgen dat je niet onnodig data gebruikt bij de beste sim only aanbiedingen. De kosten buiten Europa kunnen namelijk hard oplopen.